Currency:

Blog / News

11/10/2011
09/01/2011
02/28/2011
Subscribe for email newsletter (blog):
or RSS 2.0

Survey

Visszatérő látogató?
Egy-két jó tanács a medence vizének karbantartásához: az elsõ fontos paraméter a víz pH-értéke, amely a víz savasságát ill. lúgosságát határozza meg (0-14-ig terjedõ skálán: 0-7 savas pH, 7-14 lúgos pH, 7 semleges pH). A medencékhez ajánlott pH érték 7,2 - 7,8 pH érték közötti. Kissé lúgos, de ez szükséges a fürdõzõ kellemes közérzetéhez, mivel az emberi szem pH-értéke 7,5 körül van. A 7,2 alatti és a 7,8 feletti pH-értékû víz csípi a fürdõzõk szemét. Második fontos mûvelet a fertõtlenítés. Fõként klór tartalmú szerekkel fertõtlenítjük medencék vizét, de vannak más vegyszerek is, amelyek szintén a tisztaságért felelõsek. A klórozó szerek fertõtlenítõ hatása savas közegben erõsebb, míg lúgos tartományban gyengébb, tehát az optimális 7,2-7,8 közötti pH értéket kell biztosítani. A fertõtlenítés alkalmával hatástalanítjuk a medence vizében levõ mikroorganizmusokat: baktériumokat, algákat, gombákat, vírusokat. Többnyire ezek változtatják vizünket koszossá, zavarossá. Fertõtlenítésre leggyakrabban a klór vegyületeit használjuk, a fürdõmedence vizében olyan szabad aktívklór-tartalmat kell tartani, ami elpusztítja a fertõzéseket okozó mikroorganizmusokat, algákat, a fürdõzõk egészségére azonban még nem ártalmas. Az ideális szabad klórtartalom 1-1,5 mg/l. A kombinált vízkezelõszerek a víz tisztán tartásának érdekében a fertõtlenítõszereken kívül tartalmaznak algaölõt és pelyhesítõ anyagot. A klórmentes vízkezelõ szerek aktív oxigén segítségével végzik a fertõtlenítést. Elsõsorban beltéri medencéknél javasoljuk, illetve ahol a klóros fertõtlenítés nem lehetséges. Teljesen szagtalanok, nem irritálják a bõrt és a szemet, alkalmasak az erõsen elalgásodott medencék gyors kitisztítására.

pH szabályozó szerek (2)
Klórtartalmú fertõtlenítõ szerek (4)
Klórmentes fertõtlenítõ szerek (2)
Algagátló szerek (4)

1   2   next >>show all

Folyékony pelyhesítõszer. A vízben lebegõ kolloid szennyezõ anyagokkal nagyméretû, szûrhetõ csapadékot képez.
Por alakú készítmény az uszodavíz pH-értékének csökkentéséhez. Szilárd, kézi adagoláshoz alkalmas, sokáig eltartható granulátum.
Por alakú vegyszer az uszodavíz pH-értékének növeléséhez. Szilárd, sokáig eltartható lúgkészítmény.
Foszfátmentes téliesítõ szer, hatásos a téli üzemszünet alatt az algák rezisztens fajainak megtelepedése ellen.
Folyékony algaölõszer medencék számára. Klórmentes, gyengén habzó, íztelen, szagtalan és az egészségre ártalmatlan vegyszer.
Aktív oxigént és algaölõ szert tartalmazó fertõtlenítõszer.
Szilárd klórkészítmény por alakban, gyors fertõtlenítéshez. Gyorsan, és teljes mértékben oldódik, pH-semleges.
20 g-os tabletta, az uszodavíz tisztaságát védi a terjedõ baktériumok, algák és gombák ellen.

1   2   next >>show all

Elektronika | Számítástechnika | Szerelvény | Gazdabolt | Linktár |

 SSD tárhely - digitalocean.hu