Currency:

Blog / News

11/10/2011
09/01/2011
02/28/2011
Subscribe for email newsletter (blog):
or RSS 2.0

Survey

Visszatérő látogató?

Blog / News RSS 2.0

Õszi lemosó permetezés

Õszi lemosó permetezés Sokan elfelejtik az év egyik utolsó, fontos tevékenységét: az ÕSZI LEMOSÓ PERMETEZÉS-t. Amikor már a gyümölcsfák levelének nagy része lehullott, kezdhetjük a permetezést. Ez alkalommal is (mint tavasszal) a réz tartalmú vegyszereket (rézoxiklorid, bordói por, rézgálic, stb.) vesszük számításba. Sok áttelelõ kórokozó ellen tudunk hatásosan védekezni az évvégi lemosással.

Szüret

Szüret Készüljünk a szüretre! Válasszon kedvére termékeinkbõl: szüretelõkád, szõlõ zúzó-bogyózó, üvegballon, bor kezelõ anyag, parafadugó, dugózó ... Újdonság: folyékony kén!

Tavaszi lemosó permetezés

Tavaszi lemosó permetezés Nagyon fontos az év eleji lemosó permetezés, amellyel az áttelelõ kórokozókat, kártevõket próbáljuk gyéríteni. Az idejét a metszések utáni, a rügypattanáshoz közeli idõszakra tegyük. Baktériumok, gombák ellen a réztartalmú (rézoxikloridok, rézhidroxidok) szereket használjuk, lisztharmatos fertõzés megelõzésére pedig a poliszulfid kén (Nevikén, Agrokén) tartalmú készítmények ajánlatosak. A kártevõk ellen olajos (Agrol) lemosást hajtsunk végre. Ha egy réz-kén-olaj tartalmazó (Vegesol eReS) szert választunk lemosás gyanánt, minden ellen megpróbálunk védekezni. De persze meg kell jegyezni, hogy csak a többszöri védekezés nyújt megfelelõ védelmet.
Elektronika | Számítástechnika | Szerelvény | Gazdabolt | Linktár |

 SSD tárhely - digitalocean.hu